Главная » 2021 » Лютий » 23 » Хімія зі смаком кави
20:56
Хімія зі смаком кави

          З 22 лютого в Костянтинівському ЗЗСО № 16 стартував тиждень природничих дисциплін  – хімії та біології. В понеділок вчитель хімії Бурлачук Юлія Сергіївна провела інтегрований урок з хімії та мистецтва з учнями 10 класу на тему «Хімія з ароматом кави».

      Мета заходу:  ознайомити учнів з історією відкриття кави, її хімічним   складом, властивостями, аргументувати  корисний та негативний впливи кави на організм людини, розширити світогляд учнів, розвивати естетичні смаки, профорієнтаційні нахили, формувати навички працювати з різними джерелами знань.

     Основне завдання уроку – зацікавити учнів до вивчення хімії, поєднати корисні повсякденні знання з творчими здібностями.

           Занурившись у світ сучасного мистецтва  Сoffee-art, учні не тільки узагальнили свої знання про властивості кави, але і використали цей  «еліксир життя» як художній матеріал. Не дивно, що КАВА стала настільки популярною, адже щороку людство випиває більше чотирьохсот мільярдів чашок напою!

      Десятикласники з захопленням малювали молекули кофеїну, всі роботи були особливими, цікавими та не схожими одна на одну. А для гарного результату «юним художникам» знадобилась тільки кава, змішана з щіпкою фантазії, долею допитливості та бажанням творити. До того ж малювання є не лише творчою практикою, це чудова арома- та арт-терапія: неймовірний аромат породжує в уяві нові картини та образи, а малюючи та освоюючи техніку, ви одночасно і відпочиваєте.

 

Вчитель хімії                                                Ю. С. Бурлачук

 

 

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 144 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]