20:56 Хімія зі смаком кави | |
З 22 лютого в Костянтинівському ЗЗСО № 16 стартував тиждень природничих дисциплін – хімії та біології. В понеділок вчитель хімії Бурлачук Юлія Сергіївна провела інтегрований урок з хімії та мистецтва з учнями 10 класу на тему «Хімія з ароматом кави». Мета заходу: ознайомити учнів з історією відкриття кави, її хімічним складом, властивостями, аргументувати корисний та негативний впливи кави на організм людини, розширити світогляд учнів, розвивати естетичні смаки, профорієнтаційні нахили, формувати навички працювати з різними джерелами знань. Основне завдання уроку – зацікавити учнів до вивчення хімії, поєднати корисні повсякденні знання з творчими здібностями. Занурившись у світ сучасного мистецтва Сoffee-art, учні не тільки узагальнили свої знання про властивості кави, але і використали цей «еліксир життя» як художній матеріал. Не дивно, що КАВА стала настільки популярною, адже щороку людство випиває більше чотирьохсот мільярдів чашок напою! Десятикласники з захопленням малювали молекули кофеїну, всі роботи були особливими, цікавими та не схожими одна на одну. А для гарного результату «юним художникам» знадобилась тільки кава, змішана з щіпкою фантазії, долею допитливості та бажанням творити. До того ж малювання є не лише творчою практикою, це чудова арома- та арт-терапія: неймовірний аромат породжує в уяві нові картини та образи, а малюючи та освоюючи техніку, ви одночасно і відпочиваєте.
Вчитель хімії Ю. С. Бурлачук
| |
|
Всего комментариев: 0 | |