Главная » 2023 » Травень » 24 » Кібербулінг
14:44
Кібербулінг

Метою уроку, що відбувся в 9 класі ЗЗСО №16, було поглиблене вивчення теми кібербулінгу в освітньому середовищі та формування навичок засобів вирішення та запобігання цьому негативному явищу. Кібербулінг, або цифрове шкільне насильство, є актуальною проблемою сучасного світу, оскільки з поширенням інтернету та соціальних мереж зростає кількість випадків онлайн-травмування дітей та підлітків.

 

Протягом уроку учні ознайомилися з різними проявами кібербулінгу, зокрема з домаганнями, образами, розповсюдженням непристойного матеріалу та іншими формами цифрового насильства. Важливо було усвідомити, що кібербулінг може мати серйозні наслідки для психологічного стану постраждалої особи, викликати депресію, тривогу та навіть призвести до самогубства. Учнів закликали бути уважними до своїх дій в інтернеті та стежити за власними почуттями та емоціями.

 

Однак, урок не обмежувався розглядом лише негативних аспектів. Учні також вивчили різні засоби вирішення та запобігання кібербулінгу. Одним з ключових моментів було звернення до вчителів та батьків у разі виявлення ознак цифрового насильства. Також було розглянуто практичні поради, які допоможуть учням захистити себе від кібербулінгу.

 

Класний керівник 9-А Бувайло Д.К.

Матеріали:

 

https://www.unicef.org/ukraine/about-cyberbullying-for-teenagers

http://supportme.org.ua/needle-and-bullying/cyberbullying

https://www.youtube.com/watch?v=I7vNGfBuGaI&t=1s

 

Прикрепления: Картинка 1 · Картинка 2
Категория: Новини школи | Просмотров: 73 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]