Главная » 2019 » Квітень » 16 » «Колючі дроти між життям та смертю»
11:53
«Колючі дроти між життям та смертю»

Щорічно, 11 квітня світ відзначає Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Саме в цей день в 1945 році в’язні Бухенвальда підняли повстання проти нацистів та вибороли свою свободу й отримали шанс на життя.

До цієї дати учні 7 –А класу Костянтинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №16, разом з класним керівником Кряжевою Т.В., відвідали міський краєзнавчий музей, де відбулась година пам’яті «Колючі дроти між життям та смертю». Метою заходу було вшанування пам’яті жертв фашистських таборів, нагадування трагічних подій в історії людства, викликаних насильницьким втручанням в життя, національну приналежність, віросповідання, відродження пам’яті, утвердження нетерпимості до будь яких проявів насильства проти людства.

Учням школи була представлена інтерактивна розповідь з відеофільмом про централізовану систему фашистських концтаборів призначених для фізичного знищення цілих народів, в першу чергу слов’янських; тотального винищення євреїв, циган; нещадної експлуатації в’язнів в якості робочої сили.

Діти із захопленням слухали розповідь про тих, хто був за колючим дротом гітлерівських катівень, хто навіки залишився там – у безіменних могилах чи печах крематоріїв, і тих, хто вижив усім смертям на зло, живучи за мертвих. Зі сторінок історіі слухачи дізналися про те, що концентраційні табори оснащувалися душогубками, газовими камерами та іншими засобами масового винищення людей, крематоріями. Були створені табори смерті, де ліквідація в’язнів йшла безперервним і прискореним темпом, де ув’язнені жили не більше трьох – шести місяців: там розповсюджувався наказ про «умертвіння роботою».

Також учні відвідали тематичну виставку, присвячену Міжнародному дню визволення в’язнів нацистських концтаборів.

Події та факти історії цього дня – це розуміння того де, коли та в яких умовах у силу трагічних обставин опинились люди. Ці сторінки історії спонукають нас робити все можливе для того, щоб подібне ніколи не повторилося.

Класний керівник 7-А класу Кряжева Т.В.

Категория: Новини школи | Просмотров: 266 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]