Главная » 2021 » Червень » 15 » Конституція – оберіг нашої держави
07:50
Конституція – оберіг нашої держави

     День Конституції – не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України. 25 років тому, 28 червня 1996 року ухвала Конституції України стала правовим актом держави і символом громадянського суспільства. Це день ствердження того, що «людина, її життя і здоров´я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

     Це державне свято на честь ухвалення Конституції незалежної України щорічно відзначається в Костянтинівському закладі загальної середньої освіти №16. Основні цілі правового виховання в нашому закладі – навчити дітей правових знань, конституційних прав та обов´язків громадян у демократичній державі, формувати громадську культуру, засновану на повазі до прав і свобод людини.

     Для дітей 1-4 класів були проведені виховні години із використанням розвиваючих розмальовок щодо конституційних прав і свобод людини та громадянина «Конституція очима дітей», «Цікаві факти про Конституцію України», «Конституція у коміксах». Для здобувачів освіти 5-7 класів виховні заходи пройшли у формі квестів «Конституції України – 25 років», гри-експрес «Стежинками Конституції», інтелектуальних змагань «Конституція – основний закон України». Для учнівської молоді 8-10 класів були проведені семінари «Права здобувачів освіти в закладах освіти», конференції «Шляхами Української Конституції», правова гра з тестуванням «Що ви знаєте про нашу Конституцію».

     Такі заходи формують у дітей не тільки предметні і галузеві компетентності, але важливіше – громадянську компетентність, тобто здатність активно, відповідально та ефективно реалізовувати конституційні права та обов´язки з метою розвитку демократичного суспільства.

 

                                    Вчитель початкових класів О.А. Шевченко

Категория: Новини школи | Просмотров: 145 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]