Главная » 2023 » Вересень » 12 » Краса та велич державних символів
20:42
Краса та велич державних символів

     Державна символіка – це візитна картка, яка демонструє минуле і сьогодення народу та країни. Ми, українці, повинні шанувати і берегти наші символи. Це наш дух, наша унікальність.

     12 вересня в 2-А класі Костянтинівського закладу загальної середньої освіти №16 був проведений усний журнал «Символи моєї держави».

     Мета. Поглибити знання дітей про національні символи; формувати пізнавальний інтерес учнів, національну свідомість; розвивати почуття патріотизму; виховувати повагу до державної символіки.

     Герб, Прапор та Гімн – це основні державні символи, котрі мають давню історію. Сьогодні ми заглибилися в неї. На початку заходу діти познайомилися з легендою «Брати» і дізналися як пояснюють виникнення символів наші давні предки.

     Найдревнішим зі знаків, котрий дійшов до наших днів, є Тризуб. Пройшовши довгий тернистий шлях, лише у 1992 році, Верховна Рада України затвердила зображення золотого Тризуба на синьому тлі малим Державним Гербом України. Другокласники визначали, що означає Тризуб, та що він відображає.

     Блакитне небо над золотою нивою – зміст, який нині вкладають в кольори Державного Прапора України. Він теж був затверджений Верховною Радою України в 1992 році. Український Прапор уособлює споконвічне прагнення народу до миру, праці, краси та багатства рідної землі. Учні читали оповідання «Український Прапор» (за З. Мензатюк ), визначали настрій твору, висловлювали свої враження.

     До найбільших святинь будь-якого народу належить Гімн. Державним Гімном українців є перший куплет та приспів пісні «Ще не вмерла України і слава, і воля» ( М. Вербицький, П. Чубинський ). Офіційно його музичну редакцію було ухвалено Верховною Радою України в 1992 році, а слова затвердили тільки у 2003 році. В цьому символі втілена споконвічна мрія народу здобути волю, виражена незламна віра у відродження України. Діти пригадали у яких випадках звучить Гімн. А що слухати його потрібно стоячи, мовчки, із гордо піднятою головою – малеча вже давно запам'ятала.

     На протязі всього заходу учні декламували вірші про Батьківщину та національні символи. Настрій у дітей був святковим, дух незламним. Ніколи неможна забувати чи нехтувати історією свого народу та символами рідної Батьківщини!

 

                                                                                                        Класна керівниця О.А. Шевченко

Категория: Новини школи | Просмотров: 36 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]