Главная » 2019 » Листопад » 21 » «Культура гідності. Як поважати себе?»
18:14
«Культура гідності. Як поважати себе?»

Що таке гідність? Тлумачні словники не дають нам єдиного визначення поняття гідності. А якщо спробувати знайти спільний знаменник між усіма визначеннями терміну «гідність», які можна зустріти, то передусім це історія про повагу до людини. Історія про самоповагу, про повагу до іншого, про взаємини людини і системи, можливо, якщо адаптувати цей термін до нашої з вами реальності. Й абсолютно не випадково, що коли ми говоримо про такі фундаментальні етичні речі, ми раз у раз повертаємося до подій 2014 року.

21 листопада 2019року, у День Гідності та Свободи, ми вшановуємо громадянський подвиг, патріотизм і мужність учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності. За цієї нагоди в Костянтинівському закладі загальної середньої освіти I-III ступенів №16 Костянтинівської міської ради Донецької області класний керівник 5-Б класу провела тематичний міні - тренінг патріотичного і виховного змісту на тему «Культура гідності. Як поважати себе?».

Мета цього заходу – ознайомлення з поняттям «гідність», сприяння розвитку у підлітків самоповаги, почуття особистої гідності; формування навичок поведінки в ситуації, коли порушується особистісна гідність.

Основне завдання виховної години – ознайомлення з поняттям «гідність», «людська гідність», «особиста гідність»; усвідомлення значення розвитку почуття особистої гідності, самоповаги; аналіз необхідності поваги до гідності інших людей. У ході тренінгу були визначені основні різновиди поведінки та розкритий зв’язок між відповідальною поведінкою та почуттям особистої гідності.

Підбиваючи підсумки уроку, треба зазначити, що вибір між відмовою від особистої гідності та її захистом людина робить не тільки під час переламних історичних подій, а щодня. Її доля, долі її рідних і, врешті-решт, доля всього нашого народу буде залежати від того, наскільки відповідальною буде обрана нею стратегія поведінки, чи насмілиться людина висловлюватися прямо та чесно, чи здатна вести діалог, поважати думки і гідність інших, чи зуміє відстояти свої права та думки без порушення прав оточуючих. День Гідності та Свободи – це день, коли ми маємо усвідомити необхідність формувати в собі й оточуючих культуру гідності.

Кл. керівник 5-Б класу Ю.С. Бурлачук

Категория: Новини школи | Просмотров: 260 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]