Главная » 2019 » Листопад » 21 » Культура гідності. Особиста гідність.
18:12
Культура гідності. Особиста гідність.

Людина, яка не має почуття особистої гідності. відрізняється пасивною громадянською позицією, її життєва позиція – «моя хата з краю». Але в такої людини може проявлятися активність у приниженні інших людей, проявах насилля й експлуатації.

Така людина може виглядати слабкою, безсилою, метушливою, неспокійною або мати агресивний вигляд, пильно вдивлятися в оточуючих, часто тримати «руки в боки» чи стискати кулаки.

20 листопада для учнів 9-А класу був проведений тренінг «Культура гідності. Особиста гідність» з метою допомогти учням усвідомити значення цінностей (поцінування людської гідності), гідної поведінки на прикладах життя та діяльності учасників Революції Гідності, а також визначити для себе шляхи особистісного зростання

Під час тренінгу учні розібрали питання:

Що таке людська й особиста гідність?

Що означає бути гідною людиною?

Як набути впевненості у собі?

Як забезпечити особистісне самовдосконалення.

Вправа «Як відрізнити людину з почуттям особистої гідності» дала учасникам можливість зрозуміти, яким чином почуття особистої гідності впливає на поведінку людини, її манеру поводження, спілкування.

Під час обговорення були визначені ознаки людини, що має почуття особистої гідності на прикладі біографій учасників Революції Гідності С. Бондарева, В. Наумова, І. Пантелєєва, Д. Чернявського.

Вправа «Чим я можу поступитися» допомогла учасникам замислитися, чи можливо для них пожертвувати чимось заради мрії близької людини.

Наприкінці тренінгу всі учасники прийшли до висновку ,що першим кроком до поцінування особистої гідності, створення себе є уявлення, мрія про те, якою особистістю людина хоче стати, якої життєвої мети досягти. Кожна людина може плідно працювати над собою. У саморозвитку немає нічого неможливого. Тільки не треба поспішати, чекати одразу відчутних результатів. Пам’ятайте: дорогу подужає той, що йде! Але щоб знати, куди йти, потрібно визначити свою мету життя

Класний керівник 9-А класу Мирошниченко О.М.

Категория: Новини школи | Просмотров: 282 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]