Главная » 2019 » Грудень » 10 » Квест «Знаємо. Вміємо. Діємо»
22:13
Квест «Знаємо. Вміємо. Діємо»

Зміцнення здоров’я дітей є однією з актуальних проблем нашого суспільства. Швидкі темпи зростання захворюваності та інвалідності дітей шкільного віку, недотримання гігієнічних нормативів щодо навколишнього середовища, в якому перебувають діти, незбалансованість харчування, дефіцит мікроелементів і вітамінів, гіподинамія, травматизм, тютюнопаління, вживання алкогольних напоїв, токсичних і наркотичних речовин, ранній початок статевого життя, недостатній рівень сформованості навичок безпеки життєдіяльності, поширення ВІЛ-інфекції, туберкульозу, захворювань, що передаються статевим шляхом тощо, потребують посилення роботи в навчальних закладах з формування в учнів навичок здорового способу життя. Сьогодні як ніколи потрібні нові підходи й шляхи до усвідомлення учнівською молоддю необхідності зміцнення здоров’я, розвитку культури здоров’я.

З метою пропаганди здорового способу життя, профілактики шкідливих звичок, залучення дітей до активних видів відпочинку п’ятого грудня на перервах для учнів 5-9 класів пройшов квест «Знаємо. Вміємо. Діємо»

В грі учні не тільки здобули нові знання, але й отримали комунікативні навички (ефективного спілкування в різних формах та умовах), вміння продуктивно працювати в команді, знаходити компроміси для досягнення загальної цілі. Завдання були різнопланові: пригадати, які надзвичайні ситуації існують і які притаманні нашому регіону та країні, скласти « хмаринку слів» на слово « Здоров’я », доповнити прислів’я та приказки про здоровий спосіб життя, зробити спортивне селфі-фото, написати свої правила збереження та зміцнення здоров’я. перемогу у квесті здобула команда 6-б класу.

Але в цій грі немає переможених, адже головна мета її проведення – звернути увагу молоді на проблему збереження здоров’я та самим долучитися до формування навичок здорового способу життя.

Для учнів початкових класів 11-а клас провів інтерактивну інформаційну хвилинку « Ми за здоровий спосіб життя ». Поспілкувалися з молодшими школярами, пограли в ігри « Шкідливо-корисно», « Ранкова зарядка», а наприкінці намалювали свою « Квітку здоров’я »

Подібні заходи є традиційними для нашого навчального закладу. Ми розуміємо, що учні мають усвідомити, що його майбутнє залежить від того вибору, який він робить вже сьогодні в кожну хвилину свого життя.

Категория: Новини школи | Просмотров: 227 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]