Главная » 2021 » Січень » 29 » Квіти у полі, там, де Крути…
10:06
Квіти у полі, там, де Крути…

 

На Аскольдовій Могилі
Поховали їх —
Тридцять мучнів українців,
Славних молодих...

П.Тичина

           

           27-28  січня 2021р.    напередодні вшанування пам’яті загиблих  героїв битви під Крутами  з учнями  1-6 –х класів  було проведені виховні години «Квіти у полі, там, де Крути…».   

Своє право на незалежність українці відстоювали багаторазово. 103 роки тому 29 січня 1918 року, у нерівний бій з чотиритисячним підрозділом російської Червоної гвардії вступив нечисленний загін із юних оборонців української державності. Ці події назавжди вкарбувалися в пам’ять поколінь українців як Бій під Крутами.

        Мета заходу: виховання   в учнів почуття  патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого;формування й розвиток мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Батьківщини , на прикладі подвигу юнаків; прищеплення  інтересу до літератури та фільмів про бій під Крутами.

       Здобувачі освіти  переглянули відеоролик про бій під Крутами, підготували та презентували інформацію про події ,які передували цій битві, прослухали  вірш П.Тичини «Пам’яті тридцяти», дізнались про фільми, літературні твори,які висвітлюють ці події.

        Наприкінці заходу учасники вшанували пам’ять загиблих під Крутами хвилиною мовчання. Історична значимість події не підлягає сумніву. Це не міфічні чи вигадані персонажі, про які пишуть в книжках. Це реальні люди, які зробили те, за що їх пам'ятають й досі.  Подвиг українських юнаків під Крутами в боротьбі за волю України навічно залишиться  в історії як символ національної честі.

                                                               

                                                                Класна керівниця 5-А класу Шарніло В.А.

Категория: Новини школи | Просмотров: 134 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]