Главная » 2020 » Березень » 10 » Літературна година «Вічний як народ»
21:01
Літературна година «Вічний як народ»

Благословен той день і час,

 Коли прослалась килимами Земля, яку сходив Тарас

Малими босими ногами.

Земля, яку скропив Тарас

Дрібними росами- сльозами

10 березня 2020р. у шкільний бібліотеці з учнями 4Акл. відбулась літературна година  « Вічний як народ», присвячена  пам’яті Т.Г.Шевченка.

Мета: розширювати знання учнів про життєвий та творчий шлях Т.Г.Шевченка; пробуджувати інтерес до вивчення творів поета; стимулювати пізнавальну активність молодших школярів.

Бібліотекар школи Гецман Г.І. розповіла учням, що 9 березня український народ відзначатиме День народження Т.Г. Шевченка.  Його  ім’я, святе для кожного українця. Ця людина залишила нам свої неоціненні духовні надбання – твори і світлу пам'ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру. Шевченко прожив коротке і вкрай важке життя. Із своїх 47-и років він 24 роки був кріпаком, 17 років – невольником у засланнях, під наглядом жандармів і тільки 10 років – вільною людиною. Колись кобзарями називали мудрих дідусів, що ходили від села до села і, граючи на кобзі, розповідали людям про долю України. «Кобзар» — так Шевченко назвав свою першу книжечку віршів. Писав Тарас Григорович про бідних людей, над якими були власні жорстокі пани. Люди, хоч і знедолені, були працьовиті, хоробрі, справедливі і могли б жити щасливо, в достатку. Тож поет і закликав їх на боротьбу.

До цієї години у бібліотеці була створена  викладка  творів великого українця. Учні з зацікавленістю гортали сторінки запропонованих книжок. Велику увагу  привернули книги з рукописним варіантом творів  та з малюнками Т.Г.Шевченка. Також читали вірші поета та дивились фільм « Розповіді про Шевченка».

Вся Шевченкова поезія пронизана, як наша блакитна атмосфера сонцем, почуттям державності, болем і тривогою за майбутнє України .Шевченко ставить Україну, її незалежність, вище над усе. Тож вчімося у нього любові до України! Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка — живе і вічне. Вивчаймо його, думаймо над його істиною, виконуймо його заповіти, які посилав він синам свого народу..

 Великим Кобзарем прозвали Тараса Григоровича в народі.

Зав.шк.бібліотекою ЗЗСО№16  Гецман Г.І.

 

Просмотров: 188 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]