Главная » 2021 » Вересень » 30 » Людська гідність і права людини
10:13
Людська гідність і права людини

На виконання Указу Президента України від 15.12.2020 №567/2020 «Про заходи у зв’язку з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру та додаткові заходи щодо подальшого розвитку Національного історико-меморіального заповідника “Бабин Яр”», згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.07.2021 № 1010-р «Про затвердження плану заходів, пов’язаних з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру», із метою гідного вшанування пам'яті жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації України, у вересні 2021 року в закладах освіти області мають бути проведені тематичні уроки, лекції, бесіди, виставки, експозиції та інші заходи, зокрема з використанням онлайн-формату, про трагічні події у Бабиному Яру 29-30 вересня 1941 року.

23.09.2021 року в Костянтинівському закладі загальної освіти І-ІІІ ступенів №16 Костянтинівської міської ради Донецької області  для  здобувачів освіти 10 класу було проведено тематичний урок історії «Людська  гідність і  права людини»

Метою заходу є гідне вшанування пам'яті жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації міста Києва та України в цілому, сприяти ознайомленню учнів з основними поняттями “людська гідність”, “рівноправність”; допомогти усвідомити який зв'язок існує між людською гідністю та правами людини; показати важливе  значення рівноправності у житті суспільства.

Під час заходу учні коротко ознайомилися з історичними причинами, які зумовили саму можливість здійснення Голокосту німецько-фашистським режимом спочатку в Німеччині, а потім і в окупованих під час другої світової війни країнах Європи. Справжній шок викликали кадри з продемонстрованого старшокласникам відеоролика про жахливу історію Варшавського гетто. Але в той же час було підкреслено, що завжди знаходилися гуманні і сміливі люди, які, незважаючи на загрозу бути схопленим гестапівцями, ховали євреїв від загибелі, допомагали їм. Саме цих людей ми сьогодні називаємо Праведниками світу.

Завершенням заходу стала бесіда з учнями про уроки Голокосту, які всі ми повинні винести з минулого, щоб воно ніколи не змогло повторитися в нашому житті, а також про позитивну роль єврейського народу в історії людства.

 

Вчитель історії                                Ірина  СТАРОДУБЦЕВА

Прикрепления: Картинка 1 · Картинка 2
Просмотров: 127 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]