Главная » 2020 » Лютий » 29 » «Масляна до нас прийшла, млинців гору принесла»
22:41
«Масляна до нас прийшла, млинців гору принесла»

          «Масляна до нас прийшла, млинців гору принесла» Прийшла пора Зимі на північ повертатись, Тож, хоче вона з нами попрощатись. Дарує масляну нам на прощання – Свято веселе зимове, останнє. 28 лютого в 3-А класі Костянтинівського ЗЗСО №16 було проведено виховний захід на честь святкування Масляної.

           Мета: розширити і поглибити знання дітей про давні народні обряди та звичаї, пов’язані зі святкуванням проводів Зими та зустрічі Весни; виховувати шанобливе ставлення до народних традицій старших поколінь; сприяти відродженню та впровадженню їх у життя; підтримати радісний, святковий настрій, пов’язаний з приходом Весни; формувати естетичні смаки школярів. Масляна є одним з найстаріших свят слов'янських народів. Справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні з язичницької культури. Це й смачне і неймовірно ситне свято триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту.

           Упродовж заходу одна група малюків розповідали цікаві розповіді про традиції та звичаї під час святкування Масляної, друга група дітей- розповідали вірші, третя-ділилися секретними рецептами приготування млинців, які вони готували разом з матусями.

          Свято закінчилося чаюванням з млинцями. Діти отримали справжнє задоволення та насолоду від спілкування один з одним, разом з тим поглибили свої знання про обряди та звичаї, пов’язані зі святкуванням Масляної.

 

Класний керівник 3-А класу Генатуліна С. А.

Прикрепления: Картинка 1 · Картинка 2
Категория: Новини школи | Просмотров: 190 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]