Главная » 2023 » Вересень » 29 » «Ми нащадки козацької слави!»
12:01
«Ми нащадки козацької слави!»

1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва, який був заснований в 2014 році за указом Президента України. Це свято дуже шанували запорізькі козаки.

Щороку у жовтні українці вшановують захисників та захисниць України, які вже дев'ятий рік поспіль дають відсіч російській агресії. У воєнний час це безсумнівно найважливіше свято, адже тільки завдяки військовим, медикам і волонтерам Україна досі зберігає свою незалежність.

З метою виховання поваги до українських захисників та захисниць, до історичного минулого своєї держави, формування почуття патріотизму, толерантності, національної свідомості та гордості за свою Батьківщину, формування в учнів розуміння єдності і цілісності України, 29 вересня 2023 року , напередодні свята, в Костянтинівському ЗЗСО № 16 для учнів 5-6 класів відбувся захід - козацьке коло онлайн «Ми нащадки козацької слави!»

Учні 11-А класу Роман Долженко, Артем Ткаченко та учениці 6-А класу Аліна Долженко та Єлизавета Климова розповіли дітям  про те, що сучасні захисники та захисниці України демонструють на полі бою винахідливість, військову хитрість та звитягу, що сила, хоробрість та вмотивованість нового покоління воїнів дозволяє Україні перемагати підступного ворога. Всі вони – наші герої – відкривають світу нову, сучасну Україну нащадків славетного козацтва, адже козацькому роду нема переводу! Із задоволенням та з неабиякими знаннями про козаків та їх життя діти виконали завдання  інтерактивної вікторини «Від козаків до героїв».

Наприкінці діти вшанували пам`ять загиблих героїв України усіх часів та поколінь хвилиною мовчання.

З 24 лютого майже кожен громадянин нашої країни так чи інакше став захисником своєї землі, життя, майбутнього…Чоловіки та жінки, діти та люди похилого віку, професійні військові та волонтери, усі ми відіграємо життєво важливу роль у захисті України. Ми знаємо, що Україна переможе!

Незламні герої,  з Днем захисників та захисниць України! Слава Українї!

Педагог-організатор Тетяна МОРОЗОВА

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 37 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]