Главная » 2021 » Грудень » 3 » Ми різні – ми рівні !
13:15
Ми різні – ми рівні !

Врятує світ краса - завжди так говорили.       

                                                             Тепер врятує світ лиш доброта,

                                                             Бо однієї вже краси занадто мало.

                                                             Тож люди на Землі, спішіть добро

                                                             творити,

                                                             Щоб нам не згинути у морі зла,

                                                             Щоб кожен міг серед краси прожити

                                                             У царстві справедливості й добра.

        3 грудня в усьому світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю. Колектив Костянтинівського ЗЗСО № 16 долучився до проведення заходів з нагоди відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю. Учителями 1-2 класів було проведено цикл  інтерактивних уроків, метою яких було розкрити зміст поняття “людей з інвалідністю”, виховувати здатність бачити і розуміти відмінність іншої людини від себе, спонукати до виховання доброзичливості, чуйності, взаємоповаги, терпимості і небайдужості. Для першокласників класний керівник Генатуліна С.А. провела годину спілкування « Здібності -обмежені, можливості- безмежні»,під час якої пролунали вірші про доброту,діти прослухали легенду про Янгола Доброти. Учні 2-А класу,класний керівник Жирнова Н.А.,в ході виховної години «Добро врятує світ» висловлювали думки стосовно питання рівності і доброго ставлення до людей з особливими потребами. Для здобувачів освіти 2-Б класу учителем Дороховою Т.М. була проведена виховна година- тренінг «Зрозуміти іншого». Діти ознайомилися  з «золотими правилами»добра,виконували вправу «Побажай добра собі і всім». 

 А також на цьому тижні  учні 2-Б класу традиційно долучилися до участі у Всесвітньому Дні Гідності- Global Dignity Day від команди EdCamp Ukraine.

Мандрували зупинками. На першій зупинці  приєдналися до акції з нагоди підтримки ініціативи #ЩедрийВівторок на Карті Добра(акція милосердя-збір речей,шкільного приладдя,книжок для нужденних). Дивилися відео «Що таке гідність». Обговорювали метафоричні світлини. Виконували цікаву вправу «Картоплина» від команди Penn State Extension. Дивували інших своєю особистістю. Учні записували на аркуші паперу особливий факт про себе. А потім спробували всі разом відгадувати,кому належить той чи інший факт. Проходили експрес-тест на доброчесність. І остання зупинка цієї мандрівки- написання листа у майбутнє, про те, як протягом наступного року стати більш гідною людиною.

Тетяна Дорохова

Категория: Новини школи | Просмотров: 128 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]