Главная » 2020 » Січень » 23 » Ми у відповіді за тих, кого приручили
08:32
Ми у відповіді за тих, кого приручили

22 січня в гості до Костянтинівського закладу загальної середньої освіти І –ІІІ ступенів №16 завітала старший інспектор Костянтинівського міського відділу поліції каптан Дужак Олена Вікторівна, яка провела з юними захисниками тварин цікаву змістовну бесіду щодо захисту тварин та відповідальності за їх утримування.

Старший інспектор повідомила про те, що в Адміністративному кодексі України є стаття 154, яка зазначає: « Тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях - тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб - від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.».

Діти та старший інспектор поліції обговорили ситуації, які можуть трапитись , якщо вигулювати собак без повідка та намордника у громадських місцях. Також порушили тему відповідальності за домашніх тварин, яких вони утримують.

Наприкінці змістовної та такої корисної зустрічі працівниця поліції подарувала учням на згадку пам’ятні невеличкі сувеніри. Зустріч відбулася у дружелюбній атмосфері. Після неї діти замислилися над тим, яку велику відповідальність ми беремо на себе, заводячи вдома котів та собак. Адже ми несемо за них відповідальність не тільки моральну, а й адміністративну.

 

Учитель української мови та літератури Шарніло В.А.

Просмотров: 215 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]