Главная » 2019 » Грудень » 5 » Ми живемо поряд з вами
21:02
Ми живемо поряд з вами

На сьогоднішній день в нашій державі нараховується близько 3 млн людей з особливими потреба. Це призводить до виникнення низки проблем, пов’язаних із їхньою соціалізацією… Люди з інвалідністю не називають себе інвалідами, в цивілізованих демократичних країнах з високою культурою людських відносин, до таких людей ставлення як до людей з особливими потребами, які потребують додаткової уваги суспільства.

3 грудня відзначають Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями. Мета, заради якої цей день був проголошений, – це дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства. Ця мета була поставлена у Всесвітній програмі дій відносно інвалідів, прийнятою Генеральною Асамблеєю.

Проведення Міжнародного дня людей з інвалідністю спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від участі інвалідів в політичному, соціальному, економічному і культурному житті. В Україні проведення цього дня встановлене Указом Президента, починаючи з 1993 року.

За цієї нагоди в Костянтинівському закладі загальної середньої освіти I-III ступенів №16 Костянтинівської міської ради Донецької області класний керівник 5-Б класу провела годину спілкування виховного змісту на тему «Ми живемо поряд з вами».

Мета цього заходу – виховувати в учнів толерантне ставлення до людей-інвалідів, доброзичливе відношення, вміння співчувати людині, бажання прийти на допомогу.

Основне завдання виховної години – ознайомити детальніше дітей з такою соціальною категорією як діти- та люди-інваліди. Звернути увагу дітей на їх права людей з обмеженими фізичними можливостями. Формувати в дітей любов і повагу до людей з обмеженими можливостями. Виховувати чуйність, співчуття та гуманне ставлення до людей із вадами.

Підбиваючи підсумки уроку, треба зазначити, що 3 грудня є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з обмеженими фізичними можливостями. Цей день — добра нагода звірити, що вже зроблено і що треба зробити для формування гідних, умов життя людей скривдженим долею, аби ніхто не почувався забутим чи полишеним наодинці зі своїми проблемами.

Пам’ятайте: інвалідність – це не вирок! Таким людям важлива постійна увага і турбота суспільства!

Кл. керівник 5-Б класу Ю. С. Бурлачук

Категория: Новини школи | Просмотров: 218 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]