Главная » 2020 » Січень » 27 » Мітинг – реквієм по безневинно загиблим жертвам Голокосту
22:34
Мітинг – реквієм по безневинно загиблим жертвам Голокосту

Мы такие, как все, на свободном пути:

Тот же взгляд и обычного роста.

Так за что же, Всевышний,

Пришлось нам пройти

Смерть и ужас беды Холокоста?

27 січня весь світ вшановує пам’ять загиблих в роки Голокосту – жахливої трагедії, жертвами якої стали близько шести мільйонів євреїв.
Як пояснити нинішнім шістнадцятилітнім, що всього лише одне покоління тому мільйони людей вбивалися іншими людьми? Як говорити про такі жахливі злочини? То ж для старшокласників Костянтинівського закладу загальної середньої освіти №16 став у пригоді мітинг – реквієм по безневинно загиблим жертвам Голокосту, який відбувся 27 січня у монумента, що знаходиться в Сергіївській балці (у народі т. з. Єврейська балка), де в роки Другої світової війни було розстріляно близько 5 тисяч мирних мешканців – євреїв, ромів, комуністів тощо.

У меморіальному заході взяли участь народний депутат України В. Гнатенко, секретар Костянтинівської міської ради Ю. Разумний, секретар Дружківської міської ради І. Бучук. У своїх виступах В. Гнатенко та Ю. Разумний наголосили на тому, що Голокост, який призвів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди служити всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження. Саме тому ми повинні пам’ятати події минулого, щоб не допустити повторення таких сторінок у житті людства.

Пам’ять усіх безневинно загиблих у роки Другої світової війни було вшановано хвилиною мовчання та покладанням квітів до Братської могили.

Класний керівник 10-А класу Бочкарьова О.М.

Категория: Новини школи | Просмотров: 200 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]