Главная » 2019 » Грудень » 2 » Міжнародний день боротьби за скасування рабства
14:49
Міжнародний день боротьби за скасування рабства

Міжнародний день боротьби за скасування рабства відзначається щорічно 2 грудня, відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН A/RES/317(IV). Дата обрана не випадково, саме 2 грудня 1949 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми.

Процеси скасування рабства без широкого міжнародного розголосу, схоже, мають тенденцію повертатися назад. Ця тема не повинна залишатися без уваги і Міжнародний день боротьби за скасування рабства - хороший привід провести об’єктивну самооцінку нинішнього стану людства.

Сучасний світ не є "оригінальним". Рабська праця використовується в будівництві та промисловості, риболовецькій галузі та сільському господарстві. Раби до цього часу використовуються зловмисниками в якості домашньої прислуги. Примусова праця приносить зловмисникам 150 мільярдів доларів на рік.

Так з метою візуалізації проблеми, привернення уваги та підвищення рівня обізнаності та поінформованності щодо феномену торгівлі людьми, серед учнів та учнівської молоді, педагогічного колективу та батьків, у Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №16 проведено ряд цікавих та корисних заходів, присвячених цій темі.

У початкових класах вчителі в доступній формі та за допомогою казок, малюнків провели бесіди в ігровій формі про “Безпеку життя дітей”.

Для учнів 5-6 класу проведено урок “Торгівля людьми. Як не стати жертвою”, а для 7- 9 класів урок-диспут «Торгівля людьми – сучасний прояв рабства», де вони підвищили свій рівень знань щодо поняття «торгівля людьми», його історичними витоками і сучасними проявами, щодо прав та свобод громадян за кордоном, міжнародних документів про боротьбу з торгівлею людьми та вчилися використовувати знання з правознавства в різних життєвих ситуаціях. Ці заходи допомогли підвищити рівень поінформованості та усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми; обговорили причини, форми та ознаки цього явища; показали небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.

Учні 8-9 класів переглянули фільм «Станція призначення життя», після якого діти обговорили основні моменти, висловили свої думки щодо актуальності даної теми та ділилися своїми роздумами з приводу того, як не стати жертвою торгівців людьми.

Класоводи 10-11 класів провели годину спілкування «Сучасне рабство», на якій учні 10 класу підготували інформаційний плакат «Куди звернутися за допомогою», а випускники школи представили презентацію «Торгівля людьми-ганебне явище в сучасному світі!». Метою заходу стало протистояння злу, насильству, несправедливості та руйнуванню навколишнього світу.

Курочка С.О.

Категория: Новини школи | Просмотров: 394 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]