Главная » 2020 » Лютий » 21 » Мова-душа народу
14:34
Мова-душа народу

Мова – далеко не тільки "засіб спілкування", тобто передачі "вже готових думок", як нас усіх учили в імперській школі. Куди серйозніша її місія – бути способом народження тих думок: коли "нема мови", людині просто-напросто "нема чим думати", - вважає сучасна українська письменниця Оксана Забужко.
Яскраво та різноманітно святкують День рідної мови учні Костянтинівського ЗЗСО№16. Усі дітлахи люблять малювати, щось творити своїми руками. У закладі освіти біло проведено виставку малюнків із теми «Мова-душа народу».

Мета заходу: залучити учнів до читання рідною мовою, образотворчого мистецтва; розвивати естетичний смак, творчі здібності; виховувати самостійність у судженнях, старанність та наполегливість у роботі.

Напередодні цього свята учні готувались, малювали ілюстрації до прочитаних книжок рідною мовою, розмірковували, чим для них є українська мова, висловлювали свої думки за допомогою образотворчого мистецтва. Бібліотекарка закладу Гецман Г.І. допомогла дітям у підготовці до процесу створення ілюстрацій. Вона надихнула юних читачів, підштовхнула їх до творчості , запропонувавши відвідати виставку книжок рідною мовою в бібліотеці. У результаті вийшов ось такий чудовий вернісаж.

Учитель української мови та літератури Шарніло В.А.

Прикрепления: Картинка 1 · Картинка 2
Категория: Новини школи | Просмотров: 210 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]