Главная » 2020 » Лютий » 24 » Мова-душа народу. Народ без мови-не народ!
11:55
Мова-душа народу. Народ без мови-не народ!

Мова – втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за приступність мови, за багатство мови…

М. Рильський

Мета: Виховання любові до рідної землі, до рідної мови, до її носія – українського народу, до держави Україна. Формувати розуміння того, що мова - скарб, без якого не може існувати ні народ, ні держава.

Кожен народ гордий з того, що він має свою державу, свою мову, волю і гарне життя у своїй країні. Кожен народ - патріот своєї країни, він любить її, поважає її закон і бореться за її незалежність і волю, якщо того немає.

А ми, українці, тільки зовсім недавно здобули свою незалежність, у 1991 р. Тепер у нас є свої держава, воля, своя мова. І хоч як не глумились із нашої мови, принижували і забороняли, не хотіли слухати і чути її мелодику звучання, а сьогодні вона відроджується.

З нагоди святкування Свята рідної мови 21 лютого в 3-А класі пройшла класна година приурочена цій події. Здобувачі освіти розповідали улюблені вірші про рідну мову, складали асоціативний кущ, добирали крилаті вислови. Виховний зад завершився створенням «Арт мозаїки»-видатні люди про рідну мову. Всі малюки працювали активно, старанно, з великою зацікавленістю.

Класний керівник 3-А класу

Генатуліна С. А.

Категория: Новини школи | Просмотров: 200 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]