Главная » 2020 » Лютий » 21 » «Мова – серце народу»
14:47
«Мова – серце народу»

20 лютого 2020 року напередодні Міжнародного дня рідної мови для учнів 10-А класу Костянтинівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №16 була проведена класна година «Мова – серце народу».
Мета: навчити дітей розуміти і збагачувати рідну мову, формувати розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати народ, ні Україна як держава; розширювати знання про красу і багатство української мови; пробудити почуття національної гідності; розвивати творче мислення, виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою.
Цього разу ми обрали нестандартну форму проведення – виготовлення лепбука «День рідної мови» (дякуємо сайту «Всеосвіта» за цікавий шаблон). Працюючи в групах, діти згадали, що дякуючи мові ми маємо можливість передавати власні думки, ділитися ідеями та, насамперед, спілкуватися, комунікувати один з одним на будь-якій відстані. Крім того, мова країни, в якій ми народились, є своєрідним ідентифікаційним маркером нашої національності – вона розповідає про традиції, культуру та спосіб мислення окремого народу.
Десятикласники познайомились з картою мовних сімей,  іншими цікавими мовами на кшталт есперанто та сольресоль, відомими українцями-поліглотами, а також зрозуміли, яким чином поширення української мови на території України впливає на безліч суспільних і культурних процесів.
Крім того, учні із задоволенням виготовили рекламний плакат «Обирай українську!» та дібрали 100 причин любити рідну мову.

Класний керівник 10-А класу     Бочкарьова О.М.

Категория: Новини школи | Просмотров: 210 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]