Главная » 2019 » Листопад » 11 » «Наша мова кольорова – гідного життя основа»
15:05
«Наша мова кольорова – гідного життя основа»

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Встановлене воно було 9 листопада 1997 року Указом Президента № 1241/97 «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства».

Щороку в Костянтинівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №16, як і в усій Україні, відзначається ця дата. З 4 по 8 листопада в нашій школі проходить тиждень, присвячений Дню писемності та мови.

4 листопада відбувся загальношкільний квест «Наша мова кольорова – гідного життя основа», в якому взяли участь учні 1-11 класів.

Мета квесту: у цікавій ігровій формі ознайомити учнів з розвитком слов’янської писемності та постатями, які відіграли важливу роль у становленні української мови; поглибити знання з української мови, літератури, народознавства; розвивати логічне мислення, увагу, спостережливість, уміння працювати в колективі; виховувати інтерес та повагу до рідної мови.

Отримавши маршрутні листи, команди кожного класу протягом дня, мандруючи, ознайомлювалися з новою інформацією, інсценізували народні твори, змагалися у знанні фразеологізмів, прислів’їв, виконанні скоромовок. Радує, що цього дня не було ні переможених, ні переможців. Усі класи гідно проявили себе, продемонстрували власні знання, дізнались багато нового та зарядились позитивною енергією.

Учитель української мови та літератури Бочкарьова О.М.

Категория: Новини школи | Просмотров: 204 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]