Главная » 2021 » Травень » 7 » Нащадки пам’ять бережуть.
12:24
Нащадки пам’ять бережуть.

7  травня,  з нагоди  Дня пам’яті та примирення  і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та з метою виховання у молоді почуття патріотизму,  поваги до героїчного минулого народу України в Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 16 пройшли онлайн -уроки звитяги .                         

Для здобувачів освіти 5-11 класів уроки звитяги відбулися  в різної тематики: 5 клас « Мак пам’яті - 2-га світова війна», 6 клас  «Родинні історії - про 2-гу світову війну», 7 клас: «Жінки у Другій світовій війні», 8 клас « Повстання в нациських концтаборах» , 10 клас « Звитяги в АТО влітку 2014», 11 клас «Українці в лавах Об’єднаних Націй».  Вихованці  9 класу, на уроці звитяги «Повстання в радянських концтаборах», ознайомилися з каталогом  «Тріумф людини. Українці в нацистських та радянських концтаборах» ; переглянули відеоматеріал «26 травня 1953 – в Особливому таборі № 2 («Горлаг»), що в Норильську розпочалось повстання політичних в’язнів»; пригадали  події в 2014 році, звільнення  міст Сходу України від російських окупантів.

Вихованці  закладу вшанували  хвилиною мовчання пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом: ветеранів, котрі боролися з нацизмом і перемогли його, а також інших, кого торкнулась війна –військовополонених, остарбайтерів, підпільників, дітей, жінок, які постраждали від окупації і бойових дій, що прокотилися через їхні міста і села.

Пам’ятаємо всіх, хто звеличив нашу землю в боротьбі за правду, справедливість, незалежність, свободу, цілісність та єдність нашої держави!

 

Класний керівник 9 класу     Трискиба О.Д.

Категория: Новини школи | Просмотров: 132 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]