Главная » 2021 » Листопад » 18 » Навчаємо медіаграмотності
11:38
Навчаємо медіаграмотності

Бути медіаграмотним означає бути спроможним знайти те, що ми шукаємо, вибрати те, що нам потрібно, й визначити, наскільки надійною є ця інформація. Бути медіаграмотним означає бути здатним оптимально використовувати відповідну інформацію, зберігаючи її розумно, й ділитися нею з іншими.

Саме тому, наш заклад  долучився  до Національного уроку із медіаграмотності в рамках інформаційної  кампанія “Місяць цифрової грамотності”. Разом з учнями на онлайн-тренінгах розібрали що таке " фейк", як правильно визначити, яка інформація перед нами - правдива чи ні,  дізнались про загрози, з якими можна зустрітися в інтернеті, познайомились зі способами розпізнавання інформаційних маніпуляцій. У цьому допомогли матеріали від ЮНІСЕФ та відеокурс «Медіаграмотність у часи пандемії», створений Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки USAID. У відео українські зірки Нікіта Добринін, Яна Шамаєва, Анна Трінчер, Аліна Паш, Костя Клепка та Дар’я Квіткова виступають ролі фактчекерів.

Під час занятть учні висловлювали власні думки, тлумачили поняття, факти та погляди, працювали з онлайн-платформою Learning Apps, критично оцінювали надані матеріали і таким чином набули навичок відрізняти правдиву інформацію від фейків.

Діти із зацікавленість долучалися до активностей, розбирали запропоновані вправи. особливо сподобалось шукати " не фейокві" сайти та фото. Навчаємо практично! Далі буде!

#BreaktheFake

Категория: Новини школи | Просмотров: 102 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]