Главная » 2023 » Грудень » 14 » «Назавжди в пам'яті людської»
13:57
«Назавжди в пам'яті людської»

Чорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики. В житті українців Чорнобиль є незаживаючою раною болю і втрат. Масштаби лиха та важкість наслідків стали найтяжчими в історії нашої планети.

Щороку 14 грудня Україна відзначає пам’ятну дату – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Ця дата була затверджена указом президента України 10 листопада 2006 року. Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. Цей день пам'яті давно став скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу над вогнем, який охопив реактор атомної.

До пам’ятної дати у Костянтинівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів №16 , 14 грудня 2023 року  відбулися виховні західи присвячені Дню вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров'я змогли здолати страшну трагедію ХХ століття, яка сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС. Вчителька фізики, Тетяна Кряжева та Тетяна Пархоменко , нагадала здобувачам освіти про пам’ятну дату в історії України, яка досі віддає важким відгомоном минулих десятиліть.  Діти переглянули презентацію «Назавжди в пам'яті людської» і документальний фільм «Чорнобиль: як це було». Після перегляду фільму, взяли участь у обговоренні наслідків катастрофи для нашої планети.

Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів, врятував світ. Ціною свого життя і здоров’я, під великими дозами опромінення вони зупинили невидимого і дуже підступного ворога.

Сьогодні наш обов’язок – пам’ятати про учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які є прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму.

Пам'ятаємо.

 

 Вчителька фізики Костянтинівського ЗЗСО №16   Тетяна Кряжева

Категория: Новини школи | Просмотров: 48 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]