Главная » 2019 » Травень » 6 » «Нехай цей День люди не забудуть!»
20:32
«Нехай цей День люди не забудуть!»

Библиотечний урок

Ми пам’ятаємо про тих, хто не вернувся з битви.
Ми думаєм про вас, хто серед нас живих.
Ми будемо за вас свій отчий край любити
І на землі своїй лишати добрий слід.

7 травня у шкільний бібліотеці з учнями 4-х класів відбувся бібліотечний урок, який був присвячений Дню пам’яті та Перемоги «Нехай цей День люди не забудуть! ».
 

Мета: поглибити знання учнів про героїчне минуле нашого народу, допомогти усвідомити велич подвигу у Вітчизняній війні, виховувати в учнів шану і повагу до тих, хто ціною свого життя здобув перемогу

Минають роки, відлітаючи у вічність… Все далі і далі відходять від нас грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто ціною власного життя захистив нашу країну від гітлерівської агресії. Прийшла весна,а разом з нею День Пам’яті та Перемоги. Його наближували ,як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні роки. 4 роки-1418 днів і ночей тривала ця страшна війна. 20 мільонів людей загинуло в ній. Чоловіки, жінки, діти зі зброєю в руках йшли на захист рідної землі.

Учні з великої цікавістю слухали розповідь зав.шкільною бібліотекою Гецман Г.І. про страшні події того часу. Розповідали і самі, що знають про цю війну з розповідей дорослих, про що читали або дивились по телебаченню. У шкільний бібліотеці оформлена ілюстративно-книжкова виставка « Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні». Діти дивились ілюстрації,задавали питання. Гецман Г.І. звернула увагу на книги, які розповідають про війну,підкреслила, що пам’ять про війну живе на книжкових сторінках.Бібліотекар познайомила зі змістом творів: Б.Полевого « Повість про справжню людину», Г.Тютюнника « Вогник далеко в степу», А.Приставкина « Золота хмаринка ночувала»,В.Катаєва « Син полку». Останні хвилини зустрічі діти дивились відео « Дітям про війну». В кінці уроку вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Гецман Г.І. зав.шкільною бібліотекою ЗОШ№16

Категория: Новини школи | Просмотров: 288 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]