Главная » 2021 » Грудень » 19 » Обираєш професію – обираєш долю
22:03
Обираєш професію – обираєш долю

Як відомо, успішний вибір професії в значній мірі визначає результати праці, рівень добробуту, сприяє реалізації особистісного потенціалу, а держава отримує максимальну віддачу. Якщо вибір професії молодою людиною зроблено необґрунтовано, помилково, то це може вплинути на якість його навчання у вузі, і в значній мірі знизити його конкурентоспроможність на ринку праці.

 В цій ситуації актуально і гостро постає проблема конкретної допомоги молоді в професійному самовизначенні засобами професійної орієнтації. Отже, щоб допомогти учням зробити правильний вибір, 13 грудня 2021 року у Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 16 відбувся захід – тренінг «Обираєш професію – обираєш долю» для учнів 9 класу. Мета: привернути увагу школярів до важливого вибору в житті людини - вибору професії; сформувати в них свідоме й відповідальне ставлення до цього вибору; надати учням уявлення про різноманітність існуючих професій; формувати повагу до праці людини; виховувати повагу до людей різних професій, до їхньої праці.

Під час тренінгу учні ознайомилися з поняттям «професія», обговорили, що необхідно у першу чергу, щоб отримати професію, на що ми сподіваємось, отримуючи професію, визначили, хто і що впливають на вибір професії, визначили типові помилки при виборі професії. Також розглянули класифікацію професій в залежності від предмету праці (за Є.Климовим) та визначили  свою професійну придатність.

Звичайно, вибір професії – це справа не одного дня. Сьогодні ми зробили початок, а вдалий вибір залежить від кожного учня. Головне, щоб наші випускники відповідально ставилися до обраного шляху, адже  правильний вибір -  запорука  майбутнього добробуту, бо всі ми, обираючи професію для себе - обираємо долю.

Класний керівник 9-А класу Ольга Климова

 

 

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 113 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]