Главная » 2021 » Грудень » 1 » " Обізнані та захищені"
20:18
" Обізнані та захищені"

Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щороку 1 грудня відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та рішення Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими 1988 року. З того часу минуло більше 30 років, але проблема боротьби з поширенням ВІЛ інфекції/СНІДу залишається досить актуальною для багатьох країн світу.

Метою Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом є підвищення обізнаності населення про ВІЛ-інфекцію/СНІД і демонстрація міжнародної солідарності перед загрозою пандемії. Якщо люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти та усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ – вони можуть за допомогою цих знань дбати про власне здоров’я і здоров’я інших та толерантно ставитися до тих, хто живе з ВІЛ-інфекцією.

Саме з такою місією для учнів 8-х класів було проведено практичне завдання зі створення буклетів "Stop СНІД". Учні повторили основі  факти щодо поширеності ВІЛ-інфекції, обговорили такі питання як "життя з ВІЛ", "ризиковані професії", "телефони довіри" та інші. Всі знання, учасники заходу  перетворили на буклети та дерева побажань.

Учні 9-го класу прийняли участь в інтелектуально - просвітницькому заході " Обізнані та захищені". Через гру діти повторили шляхи передачі ВІЛ-інфекції та ризики зараження, чим відрізняються ВІЛ та СНІД, які є ефективні шляхи профілактики цієї хвороби, поговорили про толерантність по відношенню до людей, які хворіють на ВІЛ.

Діти зробили висновок, що правильний вибір у житті можуть зробити ті, хто здатний формувати вміння і навички заради власної безпеки та збереження власного здоров’я.

Категория: Новини школи | Просмотров: 109 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]