Главная » 2023 » Вересень » 21 » Онлайн зустріч лідерів учнівського самоврядування  «Хто він – лідер?»
11:27
Онлайн зустріч лідерів учнівського самоврядування  «Хто він – лідер?»

Головною метою сучасної загальної освіти в Україні є виховання свідомого громадянина, формування життєво компетентної особистості, здатної до життєдіяльності в полікультурному соціумі.

Ми намагаємося формувати громадянську компетентність школярів через розвиток учнівського самоврядування.

Школа – маленька держава, законодавчим, виконавчим та судовим органом, якої є парламент. Учнівський парламент покликаний згуртувати школярів спільними ідеями, які спрямовані на виховання активних громадян. Учнівське самоврядування – це старт для початку професійного зростання, можливість вчитися, бути відповідальним за себе і за інших.

З метою налаштування учнівської молоді на корисні, добрі справи, виховання в них кращих рис громадянина України, захисту їхніх прав, інтересів, розвитку здібностей, формуванню і розвитку соціально – активної особистості з почуттям національної самосвідомості 18 вересня 2023 року у Костянтинівському ЗЗСО № 16 відбулася онлайн зустріч лідерів учнівського самоврядування під гаслом «Хто він – лідер?»

Цікавим та змістовним був виступ президента школи, учениці 10-А класу Аліни Ліпкової. Учні провели дискусії з питань хто на їхню думку є лідером школи та класу та дійшли спільного рішення, що лідер на рівні школи – це багатогранник, кожній грані якого притаманний якийсь символ, риса, характер, специфіка. Тож, лідер-це особа, яка користується в суспільстві значним авторитетом, відіграє провідну роль в організації спільної життєдіяльності й регулюванні відносин в учнівському середовищі, приймає відповідальні рішення у важливих ситуаціях.

Працюючи в органах учнівського самоврядування діти вчаться бути ініціативними, відстоювати власну думку, формувати активну громадянську позицію. І найголовніше – робота учнівського самоврядування здійснюється через організацію цікавого життя колективу.

Педагог-організатор Тетяна МОРОЗОВА

Категория: Новини школи | Просмотров: 34 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]