Главная » 2021 » Жовтень » 8 » Паркан « Краю мій – тут я живу».
09:08
Паркан « Краю мій – тут я живу».

У ЗЗС0 №16 тривають заходи  які присвячені Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек «Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності».

Нині краєзнавство – найпатріотичніша наука, переживає духовне піднесення, здійснюється пошук нових форм, розширюється коло завдань, уточнюється їх зміст. Краєзнавчі знання необхідні не тільки суспільству в цілому або групам людей, а й кожній людині, яка має знати, хто вона і звідки походить. Адже людина, яка пам’ятає про своє коріння, є більш свідомою, достойною, сильною й інтелігентною.

06 жовтня 2021р.  учнями школи було створено паркан « Краю мій – тут я живу».

Мета цього заходу поширення краєзнавчих знань, організація  просвітницької діяльності за допомогою різних форм і методів, вчити дітей пишатися рідним краєм і любити його,  добре  знати його історію, мову та культуру  свого народу.

На цьому паркані учні кожного класу виставили  власноруч зроблені плакати, які розповідають про природу нашого краю ( 5Акл.,9А,кл.),  про рідне місто Костянтинівка (7Б,8Акл), про унікальні заповідники  краю(10А,. 8Бкл.), про відомих людей Донеччини(7Акл), про рослини Донеччини, які занесені до Червоної Книги(6Акл).

Це  змістовна робота в рамках Всеукраїнського місячника заходівсприяє збагаченню духовності особистості завдяки засвоєнню надбань культури рідного краю, вихованню в учнівської молоді патріотичних почуттів, гордості за свою    рідну землю, шанобливого ставлення до історії і традицій.

Зав.шк.бібл. Гецман Г.І.

Категория: Новини школи | Просмотров: 141 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]