Главная » 2020 » Січень » 24 » Патріотична гра " Знай і люби свій край"
23:36
Патріотична гра " Знай і люби свій край"

Різні в світі є країни,
Різні люди є на світі,
Різні гори, полонини,
Різні трави, різні квіти.
Є з усіх одна країна,
Найрідніша нам усім.
То – прекрасна Україна,
Нашого народу дім.

Якщо поглянути на карту нашої Батьківщини, то ми побачимо, що заходиться вона в самому центрі Європи. Тому за своїм географічним розташуванням, Україна – країна європейська. Та ще вона має, як і кожна країна світу свою самобутню історію, природу, культуру.

Сьогоднішня гра – це інтелектуальне змагання для тих, хто насамперед любить Україну, відчуває себе українцем і хоче перевірити й поповнити свої знання про її історію, географію, народні звичаї, традиції та літературу.

Мета: Поглиблення знань учнів про Україну як державу зі своєю історією, культурою, народними звичаями та традиціями; формування почуття належності до українського народу; розвиток творчих здібностей учнів; виховання відповідальності, товариськості, поваги до думки інших, толерантного ставлення до соціокультурних надбань українців

А актовому залі школи, в рамках шкільного етапу гри « Джура», для участі в патріотичні грі «Знай і люби свій край » зібралися рої 5- 7 класів. Змагання складалися з 5 етапів, а саме: «Історична вікторина», «Географічний», «Народознавчий», «Літературний», «Асоціативний».

Кожен рій намагався довести всім, що він найкращий! Учасники відповідали на запитання історичної вікторини, пригадували області України, розшифровували ребуси за допомогою алфавіту, визначали послідовність народних українських свят.

Оцінювання відбувалося у відкритій формі, тому після кожного етапу, всі могли побачити та почути набрані бали. Всі учасники продемонстрували гарні знання про Україну, її географію, історію козацтва, літературу, народні свята. Після підрахунку, визначалися переможці та учасники патріотичної гри.

За активну участь був нагороджений рій « Орлята» 5-б класу, грамоту за зайняте ІІІ місце отримав рій « Нащадки козаків» 5-а класу, ІІ місце поділили між собою рої « Сокіл» ( 7-а клас) та «Веселі козачата» ( 6-б клас). А перемогу здобув рій 6-а класу «Бджоли»!

Наша країна давня, але як незалежна – ще зовсім молода. Тож давайте любити й оберігати її – багату, молоду, найкращу для нас. І тоді вона засяє яскравою зіркою на європейськім небосхилі!

Любіть Україну у сні й наяву,

Вишневу свою Україну!

Всім серцем любіть Україну свою, -

І вічні ми будемо з нею.

Категория: Новини школи | Просмотров: 274 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]