Главная » 2021 » Грудень » 16 » «Пекельний вогонь Чорнобиля»
08:41
«Пекельний вогонь Чорнобиля»

Щорічно 14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Цього дня ми згадуємо і вшановуємо тих, хто в далекому 1986-му жертовно віддав своє здоровʼя, а то і життя, заради нашого з вами майбутнього. Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. Цей день пам'яті давно став скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу над вогнем, який охопив реактор атомної.

 

До Дня вшанування  учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, 15 грудня 2021 року, у Костянтинівському закладі загальної середньої освіти №16, вчитель фізики, Кряжева Т.В.,  провела годину спілкування для учнів 9 – 10 класів «Пекельний вогонь Чорнобиля»

Мета заходу: осмислити та усвідомити масштаби трагічних подій, розбудити  почуття відповідальності перед наступним поколінням, виховувати  глибоку повагу до людей, які віддали своє життя в ім'я майбутнього  життя людства, розвивати почуття гордості за свій народ, прищеплювати любов до рідного краю.

Ця біда торкнулася сотень тисяч українців - ліквідаторів, переселенців, дітей та дорослих. Завдяки мужності ліквідаторів, ми сьогодні можемо з жахом згадувати про ті події. Без самовідданого героїзму тих мужніх людей, наслідки могли б бути набагато гірші.
 

Проходять роки після аварії на Чорнобильській АЕС, але біль не вщухає, тривога не полишає людей, пов'язаних скорботним часом ядерного апокаліпсису.

Чорнобиль атомний. Він, мабуть, зникне після того, як ми втратимо в собі Чорнобиль духовний. А поки що не заживає чорнобильська рана. І не відшукати нам слова, що вгамує біль.

Наш земний уклін, довічна вдячність усім тим, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Священна пам'ять про всенародний подвиг ніколи не зітреться з історії людської, не згасне у віках.

 

Вчитель фізики    Кряжева Т.В.

 

 

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 107 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]