Главная » 2020 » Лютий » 27 » « Подорожуймо світом природи»
10:25
« Подорожуймо світом природи»

          Поглиблення знань учнів про природу – важливе завдання сучасної школи. Вирішувати це питання допомагає позакласна робота з природознавства. Особливо зацікавлюють учнів п'ятих класів інтелектуальні ігри. 26 лютого в Костянтинівському ЗЗСО №16 вчитель хімії Бурлачук Юлія Сергіївна провела експрес-гру з природознавства «Подорожуймо світом природи» для учнів 5-х класів.

    Мета цього заходу -  поглиблювати знання учнів про природу та природознавство. Розвивати логічне мислення, кмітливість, старанність, а також прищеплювати дбайливе ставлення до природи. Головна ціль - виховувати    повагу до товаришів, почуття відповідальності, згуртовувати учнів у колектив, розвивати творче мислення.

    Гра складалась із різнопланових завдань: учні розгадували загадки, розшифровували слова та розв'язували різні природознавчі задачі.

   Другим заходом було проведення виставки робіт «творчої лабороторії» з природознавства, біології та хімії під назвою «Мікс навчальних проектів». Цікавим методом у вивченні природознавчих наук є проектна діяльність, тому саме цьому виду навчальної діяльності вчитель приділяє особливу увагу.

     Метод проекту створює умови, за яких учень може самостійно здобувати знання чи застосовувати одержані раніше, причому замість дій за зразком в основному виступають пошукові й дослідницькі дії. Основний акцент робиться на творчий розвиток особистості. Учень повинен не тільки засвоїти необхідні знання й уміння, а й навчитися шукати й знаходити об'єкти їх практичного застосування. Метод проектів орієнтований на творчу самореалізацію особистості, що розвивається у процесі навчання.

 

Вчитель хімії                                                               Ю.С. Бурлачук

 

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 200 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]