Главная » 2020 » Грудень » 4 » Посилюємо роль жінок у суспільстві
14:26
Посилюємо роль жінок у суспільстві

04.12.2020 року в Костянтинівському ЗЗСО№16 пройшов тематичний урок  для здобувачів освіти 10 класу  « Посилюємо роль жінок у  суспільстві» 

Мета : дослідити проблему гендерної рівності крізь історичні паралелі

Жінка… Найзагадковіше творіння Всевишнього. Природа надала жінкам найважливіші функції, адже призначення жінки на Землі — продовжувати рід людський. Але в різні періоди існування людства роль жінки в суспільстві не була однаковою.

Як на думку дітей , то на долю жінки випадає значно більше перевантажень, ніж на долю чоловіка. Можливо, саме тому природа створила жінку значно витривалішою. Жінка терпляче зносить і емоційні перевантаження, і фізичні. Медики доводять, що навіть біль жінка і чоловік витримують і відчувають по-різному. Цим зумовлено, що і генетичний код жінки довший, хоча серед чоловіків теж немало довгожителів. А втім, все це суто індивідуальне.

Ознайомившись з матеріалами публікацій, нормативними документами, результатами моніторингового дослідження , дізналися про стан проблеми гендерної рівності у сучасному суспільстві, ознайомились  щодо правової бази по захисту прав жінок, материнства, провели  історичні паралелі та сформували  власне ставлення до означеного питання. Здобувачі освіти наприкінці  уроку ознайомившись з матеріалами,  створили проекти і їх захищали.

У будь-якому суспільстві у жінки є право на щастя. А говорячи про роль жінки в суспільстві, варто врахувати, що саме від неї залежить фізичне і моральне здоров’я підростаючого покоління, а значить, майбутнє нації. Ось тому посилюється громадський рух матерів, яких непокоїть наше майбутнє, бо саме жінка є берегинею сімейного вогнища, у цьому полягає її значимість для суспільства.

 

Вчитель історії  І.В.Стародубцева

Категория: Новини школи | Просмотров: 160 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]