Главная » 2019 » Березень » 27 » «Правила поведінки і дії населення в осередку хімічного або ядерного ураження»
10:06
«Правила поведінки і дії населення в осередку хімічного або ядерного ураження»

22 березня 2019 року в Костянтинівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №16 відбувся День Цивільного захисту. Головною метою й завданнями було вдосконалення педагогічним колективом та учнями теоретичних знань і практичних навичок щодо дій в умовах надзвичайних та екстремальних ситуацій, практична перевірка здатності учнів і працівників навчального закладу діяти за сигналами оповіщення цивільного захисту, користування засобами індивідуального захисту.

До участі були залучені учні та весь колектив школи. Класні керівники провели відкриті тематичні заняття з основ цивільного захисту. На тематичних уроках учням розповідали про правила поведінки під час різних надзвичайних ситуацій, демонстрували основні засоби індивідуального й колективного захисту населення, були використані плакати, малюнки, мультимедійні проекти.

Вчитель фізики, класний керівник 7 –А класу Кряжева Тетяна Вікторівна провела семінар-практикум з теми «Правила поведінки і дії населення в осередку хімічного або ядерного ураження», на якому ознайомила учнів із рекомендаціями щодо дій у випадках загрози, переглянули відеофільм, продемонструвала, як правильно підібрати й наложити засоби індивідуального захисту (ватно-марлеві пов’язки, протигази, респіратори), розповіла учням про надання першої домедичної допомоги.

Наприкінці Дня цивільного захисту було проведено навчальну евакуацію на подвір’ї школи. Вчителі, учні та працівники навчального закладу продемонстрували знання й підготовку населення на випадок надзвичайної ситуації.
При підбитті підсумків в.о.директора школи Т. В. Потримай зазначила, що мету проведення заходу було досягнуто. Практичні заняття пройшли чітко й скоординовано. Педагогічний колектив, учні й працівники школи усвідомили потребу та важливість завдань цивільного захисту, адже кожен із нас має бути готовим до будь-яких непередбачуваних ситуацій, особливо в такий неспокійний для країни час.

Прикрепления: Картинка 1 · Картинка 2
Категория: Новини школи | Просмотров: 252 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]