Главная » 2019 » Листопад » 21 » Природа навколо тебе
17:43
Природа навколо тебе

                                                            Дивосвіт, дивосвіт……Хто придумав оцей світ?
                                                             Землю красну отаку, у зеленому вінку?
                                                             Всі ці квіти і ліси, і пташині голоси?
                                                             Ліс і річка, і поля- це ж усе моя земля!
                                                                                                           Л.Забашта
       Екологічна грамотність і здоровий спосіб життя є однією з ключових компетентностей , які становлять основу компетентнісного підходу нової української школи. Активізувати екологічну освіту у школі, усвідомити взаємозв’язок між людьми і навколишнім середовищем допомагають виховні години. В Костянтинівському ЗЗСО № 16 серед учнів 1-4 класів пройшли уроки екологічної культури. Тема « Мігруючі птахи».
 Мета: ознайомити дітей з різноманіттям природи в цікавій ігровій формі, спонукати до спостережливості та аналізу, привернути увагу до необхідності шанобливого ставлення, збереження та охорони природного середовища. Формувати  екологічну культуру, сприяти виробленню активної життєвої позиції. Виховувати наполегливе прагнення до активної охорони та відновлення навколишнього середовища.
 Провела ці уроки О.О. Шелудченко- провідний фахівець з екологічної освіти ландшафтного парку « Клебан-Бик». Спочатку учні подивилися  відеофільм про заповідну зону нашого краю. Складали асоціативний кущ до слова птахи,відгадували загадки,грали в гру «Риба,птах, комаха». Відновили в пам’яті правила поведінки в природі! На згадку про цю зустріч діти отримали подарунок - цікаву розмальовку.
Така методика роботи дає можливість не тільки забезпечити учнів системою знань про природу,  а й формувати екологічно та інтелектуально розвинену, віддану своїй Батьківщині людину, здатну відповідати за збереження себе та свого природного й суспільного довкілля.


Т. М. Дорохова

 

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 219 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]