Главная » 2021 » Лютий » 14 » «Протидія жорстокості та насильству в учнівському колективі»
21:28
«Протидія жорстокості та насильству в учнівському колективі»

 

Сьогодні серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми один до одного.

У Костянтинівському  ЗЗСО № 16 для учнів 6-А класу класний керівник  Шиманська Ю.Ю. провела класну годину з елементами тренінгу «Протидія жорстокості та насильству в учнівському колективі». Мета: продовжувати знайомити учнів з поняттям, формами та структурою булінгу; виховувати почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки.

Під час заняття з учнями були проведені вправи «Охарактеризуй мене», «Чому так стається», «Ображений аркуш» тощо. Поділившись на групи, учні з*ясували, як розпізнати агресора, спостерігача, жертву. Під час вправи «Ображений аркуш» треба було знайти в ньому щось погане, сказати про це й кинути на підлогу. Але не всі погодились це зробити, бо розуміли, що аркуш- це людина. Ображаючи її, вони уявляли, як це на ній позначається.

         Наприкінці класної години всі дійшли висновку, якщо бачиш, що з когось насміхаються, допоможи йому вийти з цієї ситуації, покажи свою підтримку, скажи, що він чи вона не заслуговує на таке ставлення.

 

 Кл. керівник 6-А класу                                                       Ю.Ю. Шиманська

Категория: Новини школи | Просмотров: 130 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]