Главная » 2023 » Вересень » 28 » Що таке ментальне здоров’я та як про нього дбати?
19:11
Що таке ментальне здоров’я та як про нього дбати?

       За ініціативою першої леді Олени Зеленської розпочалася Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», яка покликана створити систему сервісів і послуг, які зможуть різними способами та дієвими механізмами підтримати українців у складні часи повномасштабної війни.

       Ментальне здоров’я – це непомітний, але водночас головний двигун людини, що дозволяє не лише повноцінно жити, а й ефективно функціонувати у суспільстві. Регулярне піклування про власний стан може наштовхнути на відкриття внутрішнього джерела сили, що допоможе пройти крізь складні часи.

       Тому дбати про своє ментальне здоров’я – така ж базова необхідність кожної людини, як і дбати про здоров’я фізичне.

       В рамках реалізації даної програми в Костянтинівському ЗЗСО  №16  впродовж вересня місяця практичним психологом були проведені профілактичні заняття з учнями «Що таке ментальне здоров’я та як про нього дбати?» (7А, 7Б, 8А, 8Б, 9А, 9Б класи)

      Учні ознайомились з поняттям «ментальне здоров’я», розширили свої знання як впоратися зі стресом під час війни.

      Разом з психологом виконали різні вправи: «Коло контролю», яка допомогла визначити проблеми, з якими можна впоратися, а з якими – ні., «Щоденник подяки»- вправа для підняття настрою. І наприкінці заняття зробили дихальну вправу «Квадратне дихання», яка допомагає впоратися зі стресом, покращити концентрацію та сприяти психічному благополуччю.

     З учнями 3А, 4А, 4Б класів практичним психологом були проведені практичні заняття «Методи зняття напруги та тривоги». Молодші школярі виконали різні цікаві вправи, техніки, які допомагають заспокоїтися, розслабитися, краще себе відчути. І наприкінці заняття діти виконали малюнок «Гриби у кошику» за допомогою своєї долоньки.

Практичний психолог                  С. І. Халіна

 

 

 

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 40 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]