Главная » 2021 » Січень » 27 » «Шість мільйонів сердець»
13:28
«Шість мільйонів сердець»

 

ЦЕ ГОЛОКОСТ – ВСЬОГО ОДНЕ ЛИШ СЛОВО,

ТА ЙОГО СЕНС – ПЕКУЧИЙ БОЛІ ЖАР,

ВБИВАЛИ ВСІХ!.. СТАРОГО І МАЛОГО,

МАЛО ХТО ЖИТТЯ ПОРЯТУВАВ

    До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту 27 січня 2021 року у Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №16 проведено єдиний урок «Шість мільйонів сердець ».  Мета заходу: поглиблення знань учнів з «проблемних» тем історії, з трагічними подіями Голокосту, як одним із прикладів жорстокого ставлення фашистів до людей, формування основи культури і толерантності у міжнаціональних відносинах, виховання співчуття, співпереживання, почуття гуманності, гордості за тих співвітчизників, які віддали своє життя заради інших.    

    Переглядаючи   відеоролики, слухаючи розповіді класних керівників, здобувачі освіти пригадали  історичні факти, які увійшли в історію, як трагедія ХХ століття, пригадавши події, що свідчать  про  сплановане жорстоке винищення мільйонів євреїв та представників інших національностей у роки Другої світової війни, про жертви Голокосту на Україні. Учні  висловлювали власну думку щодо Голокосту, ділилися враженнями про події та глибоко співчували жертвам Голокосту та тим людям, які дивом врятувалися від масового знищення нацистами. З болем, сумом і жалем в очах і душах подумки діти підсумували, що такого жаху не повинно повторитися. Здобувачі освіти  висловити свою скорботу про загублених життів співвітчизників та наголосили, що запалюючи свічку, вшановують  шість мільйонів людських душ, які були знищені.

У цей день, День скорботи і пам’яті, ми приєднуємося до загальної печалі і прагнемо співчувати всьому цьому болю та втраті, ім’я яким - Голокост. Цю втрату ніяк не заповнити. Вже не запобігти. Але нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повториться!

 

Класний керівник 9-А класу     Трискиба О.Д.

Просмотров: 158 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]