Главная » 2021 » Грудень » 19 » «Скажи - “НІ!” булінгу»
22:12
«Скажи - “НІ!” булінгу»

Якщо ти байдужий до страждань інших,

                                                            ти не заслуговуєш називатися людиною.  

                                                                                                                        (Сааді)

      Кожна людина, яка живе в соціумі може зіткнутися із фізичним чи психологічним насильством щодо себе. Особливо це твердження є актуальним у стосунках між дітьми шкільного віку та молоді. До цієї проблеми не слід ставитися легковажно. 

     Булінг- це агресивна і вкрай неприємна поведінка однієї дитини або групи дітей по відношенню до іншої дитини, що супроводжується постійним фізичним та (або) психологічним впливом.Причин — безліч, а жертвою може стати кожен, хто не вписався у рамки того чи іншого колективу.

     З метою профілактики булінгу, насильства  та інших проявів жорстокості в учнівському колективі, попередження правопорушень та негативних проявів в 3-А класі Костянтинівського ЗЗСО №16 пройшло Інтерактивне заняття «Скажи - “НІ!” булінгу». Дітей ознайомили з поняттями, формами та ознаками булінгу, довели до відома про наслідки та відповідальність за його вчинення. Зі здобувачами освіти  було проведено інтерактивну вправу на розуміння поняття булінгу- "Чистий листок". Переглянули та обговорили відеоролики з цієї теми. Виконали вправу «Міф чи реальність». Прослухали та шукали розв’язки в життєвих ситуаціях.

      Дiти прийшли висновку: щоб жити в світі, людям треба навчитися жити, вирішуючи проблеми і завдання на основі взаєморозуміння. Що у такий складний час, сповнений жорстокості, невизначеності і хвороб, необхідно проявляти доброту, турботу та співпереживання до іншого! Тоді світ стане добрішим і яскравішим для кожного!

 

Вчитель початкових класів                    Світлана ГУБАНОВА

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 122 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]