Главная » 2021 » Листопад » 25 » «Скорботні сторінки історії України»
22:54
«Скорботні сторінки історії України»

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 роках. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знає, скільки безневинних людей зійшло в могилу – старих і молодих та навіть дітей.

З метою вшанування пам’яті жертв голодомору та виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження державних традицій, 25 листопада 2021 року у Костянтинівському ЗЗСО № 16 для учнів 3-4 класів було проведено усний журнал «Скорботні сторінки історії України»

Учениці 9-А класу Гічкіна Марія та Кирилова Олеся у своєму виступі-реквіємі «Пам’ятати – щоб не повторити, щоб не знати тих років жахіть» розповіли молодшим школярам про ті страшні події. В цю мить кожний замислив-ся про той непереборний жах, який охоплює людину в момент, коли дитина просить у матері їсти, а навіть малесенького шматочка хліба немає, про нестерпний біль від втрати рідних... Діти побачили світлини пам`ятників та меморіалів, які були встановлені на згадку про ті події у різних країнах світу.

Ведучі закликали усіх приєднатися до хвилини мовчання та запалити свічку пам`яті.

Наприкінці заходу діти зробили колективну аплікацію-мапу «Україна пам`ятає. Світ визнає» . Вони додали до неї квітки незабудки та колосся пшениці , які зробили власноруч та розмістили її у центральному холі школи.

"Згадайте нас - бо ми колись жили.

Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!

Ми в цій землі житами проросли,

Щоб голоду не знали люди вічно."

Педагог-організатор    Морозова Тетяна Володимирівна

Категория: Новини школи | Просмотров: 98 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]