Главная » 2019 » Грудень » 10 » Слайдова мандрівка з героями казок « Права людини»
22:41
Слайдова мандрівка з героями казок « Права людини»

10 грудня 2019 року з учнями 4 А класу відбулась бібліотечна година, яка була присвячена правам людини.

Бібліотекар Гецман Г.І. розповіла учням про те,що щорічно 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини. Декларація стала першим світовим документом, що сформулював положення про права людини. Загальна декларація прав людини, проголосила рівність всіх жителів планети перед законом. Людина, її життя і гідність, права та свободи визнано найвищою цінністю кожної держави. Проголошено, що всі люди рівні у своєму достоїнстві та правах.

Учні здійсніли слайдову мандрівку з героями казок « Права людини». Під час огляду презентації учні на прикладі головних героїв казок знайомились з правами дитини, перегортали сторінки «Конституції України», « Конституція України для дітей»,

« Конвенція о правах дитини». Окрім прав вели розмову і про обов’язки тому, що «Я маю право!», «Чому ви порушуєте мої права?» - ці слова, на жаль, часто використовує людина в ситуаціях, коли сама неправа. Зазвичай, заява про особисті права слугує виправданням пасивності, лінощів, прагненням отримати щось, нічого не даючи взамін. Та слід знати не лише свої права, але й обов’язки.

Отже, від народження всі люди мають певні права, які гарантовані і захищаються державою. Їх потрібно знати й реалізовувати. Але важливо запам’ятати: поводитись слід так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав іншої людини. Незнання закону не звільняє від відповідальності за вчинки, дії або бездіяльність.

Категория: Новини школи | Просмотров: 223 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]