Главная » 2019 » Січень » 17 » «Соборна мати Україна – одна для всіх як оберіг»
20:45
«Соборна мати Україна – одна для всіх як оберіг»

Велична і свята, моя ти Україно,

Лише тобі карать нас і судить,

Нам берегти тебе, Соборну і єдину

І нам твою історію творить!

Україна... Історія України – це історія народу, який протягом багатьох століть боровся за свою незалежність та єдність. Ідея єдності нашої держави була однією з найзаповітніших мрій українців. 22 січня 1919 року в Києві було урочисто проголошено Універсал Соборності, в якому говорилось про те, що однині воєдино об’єднаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України, Західна та Східна. З тих часів 22 січня ми відзначаємо День Соборності України. Це надзвичайна дата, бо у цьому році відзначається 100-річчя проголошення незалежності Української народної республіки та Дня Соборності України.

У Костянтинівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 16 учні 3-А та 3-Б класів теж відзначали цю важливу дату. Керівники 3-х класів Жирнова Н.А. та Дорохова Т.М. провели історичний урок «Соборна мати Україна – одна для всіх як оберіг». Мета заходу: поглибити знання учнів про історичний факт злуки українського народу, його значення. Виховувати в дітей національну свідомість і людську гідність, любов до Батьківщини, українського народу, державної мови. Привити обов’язок – берегти і зміцнювати рідну державу, з оптимізмом дивитись у майбутнє.

З розповіді вчителів учні дізналися багато цікавого про важливу дату в історії нашої держави. Учні декламували вірші присвячені Україні, українській мові, її великому народу. Також складали тематичну «павутинку» до слів Батьківщина, Україна. З зацікавленістю було переглянуто презентацію «День Соборності України». Наприкінці заходу кожен учень розмістив навколо мапи України, сердечка, щоб наша Батьківщина була захищена любов’ю маленьких сердець.

Вчителі поч. класів

Жирнова Н.А.

Дорохова Т.М.

Категория: Новини школи | Просмотров: 328 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]