Главная » 2020 » Січень » 22 » « Соборна. Вільна. Неподільна Моя Україна!»
14:24
« Соборна. Вільна. Неподільна Моя Україна!»

Велична і свята, моя ти Україно,

Лише тобі карать нас і судить.

Нам берегти тебе, Соборну і єдину,

І нам твою історію творить!

Ліна Костенко

 

Україна – це земля, де народилися і живемо, де живуть наші батьки, де жили наші предки. Це наша мати – Батьківщина. В кожного одна Вітчизна і кожен має любити її.

22 січня 2020 року в Костянтинівській ЗЗСО№16 пройшов Єдиний урок державності до Дня Соборності України для учнів старших класів.

Мета: виховання в учнівській молоді патріотизму та гордості за героїчне минуле та сьогодення Українського народу, подальшої консолідації педагогічної та учнівської спільнот навколо ідеї єдності держави.

Складною і бурхливою була і досі є доля України. Топталися по ній орди чужинців, ворожі пазурі роздирали її тіло. Українцям і сьогодні доводиться відстоювати незалежність та соборність України. Але вона вистояла тоді і вистоїть сьогодні, залишиться єдиною, соборною та незалежною.

Це свято відзначаємо щороку в день проголошення Акту воз’єднаня Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919році. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999року.

Протягом уроку здобувачі освіти з’ясували і обговорили історичний аспект відзначення Дня Соборності України, відповіли на вікторину із використанням слайдів презентації» Акт злуки – втілення ідеалу Соборної України», працювали в групах і висловлювали припущення щодо розв’язання проблем з екологічного , економічного, культурного , безпечних аспектів доцільності існування соборної Української держави.

Україна! Скільки глибини у цьому слові…Це золото безмежних полів, бездонна синь зачарованих небес.

Вчитель історії Стародубцева І. В.

Категория: Новини школи | Просмотров: 212 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]