Главная » 2020 » Грудень » 10 » „STOP Корупція”
23:12
„STOP Корупція”

Щороку до 9 грудня в Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №16 проходять заходи, присвячені  Міжнародному дню боротьби з корупцією. Цього року до події залучились учні 8-11 класів. У 8-А класі класним керівником Климовою О.А. був проведений  усний журнал «Вчимося бути чесними громадянами України». Учні 11-А класу взяли участь у виховній годині з елементами дискусії «Скажемо корупції – НІ!».                                         

 Мета заходів – формування антикорупційної правосвідомості учнів, нетерпимого, негативного ставлення до корупції як суспільно-небезпечного явища; надання підліткам знань щодо шляхів запобігання корупції, забезпечення умов для формування елементів правової культури, правових орієнтирів і правомірної поведінки.

У ході занять було приділено увагу визначенню поняття корупції, питанню впливу корупції на економіку, підкреслено, що прояви корупції є порушенням прав людини. У ході бесід були обговорені види корупції: хабарництво, шахрайство, вимагання, кумівство. Учні намагалися сформулювати свої поняття і визначення, що таке корупція, за допомогою онлайн-ігор спробували уявити себе в неправомірних корупційних ситуаціях  та розглядали способи антикорупційної поведінки свідомих громадян.

Старшокласники ознайомились із законодавчими основами запобігання і протидії корупції, міжнародними та вітчизняними антикорупційними документами, дізналась про участь України в роботі групи держав Ради Європи проти корупції.

У результаті проведеної роботи учні зрозуміли, щоб дієво протидіяти корупції, треба знати і розуміти, що це за явище, як і чому воно з'явилося в Україні,   яке середовище сприяє корумпованості державних службовців і які інструменти має громадянське суспільство, аби викривати і боротися з корупцією.

 

                                                            Класний керівник 11-А класу Бочкарьова Олена Михайлівна

Категория: Новини школи | Просмотров: 157 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]