Главная » 2021 » Лютий » 25 » «Створюємо безпечне освітнє середовище разом: вирішуємо конфлікти мирним шляхом» Заняття № 1
13:58
«Створюємо безпечне освітнє середовище разом: вирішуємо конфлікти мирним шляхом» Заняття № 1

Створення мирного середовища як умови встановлення демократичних цінностей є орієнтиром для розбудови держави. Враховуючи сучасний етап соціокультурного розвитку України, необхідно констатувати зміну уявлень про шляхи вирішення конфліктів.

Одним з  кроком у побудові мирного освітнього простору та зменшенні рівня конфліктності в освітньому  середовищі   є  навчання дітей та дорослих взаємодії у навчально-виховному процесі, а також захист дітей від насильства.

Саме тому, протягом лютого -  березня  в Костянтинівському ЗЗСО № 16 заступником директора з НВР Тесленок І.В.  буде проведено цикл тренінгів  з теми « Створюємо безпечне освітнє середовище разом: вирішуємо конфлікти мирним шляхом»

Мета: сприяння у розвитку миробудування шляхом поширення культури мирного вирішення конфліктів серед учасників освітнього процесу

На першому занятті, яке пройшло 21.02.2021 року учасники  розібрали поняття  «конфлікт»,  спробували себе в ролі « пасивного », « агресивного» та «демократичного» співрозмовника  та   за допомогою техніки коло, визначили, як реагують колеги на конфлікті ситуації. Також, розібрали вправи на командоутворення , звернули увагу на « позитивізм» при проведенні подібних занять для учнів.  До наступного заняття учасникам було запропоновано   проаналізувати мультфільму            « Сірники» і знайти причину конфліктної ситуації  та яким чином можна було уникнути конфлікту.

Категория: Новини школи | Просмотров: 138 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]