Главная » 2023 » Листопад » 13 » Сучасний світ і фізика
20:03
Сучасний світ і фізика

Перефразовуючи Галілея, ми століттями впевнюємося у тому, що про фізичні явища читаємо у великій книзі, яка завжди відкрита у нас перед очима,  – у Всесвіті. Фізика настільки тісно пов’язана з нашим повсякденним життям, що уже стала його невід’ємною частиною.

З 6 по10 листопада 2023 року  у Костянтинівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів №16 проходив тиждень фізики, мета якого у захоплюючий формі розширити та поглибити фізичні знання, отримані на уроках, показати їх використання у житті, підвищити інтерес учнів до вивчення фізики, виробити навички швидко мислити, виявляти винахідливість у складних ситуаціях, виховати у здобувачів освіти розуміння важливості фізичних знань для розвитку науково-технічного процесу. Впродовж тижня використовувались різні прийоми і форми організації урочної та позаурочної діяльності учнів, які забезпечували підвищення мотивації та пізнавального інтересу учнів, сприяли розкриттю внутрішнього їхнього потенціалу.

Діти 7 класу ознайомилися з цікавими фактами «Фізика
у повсякденному житті» та продемонстрували фізичні явища в природі та побуті. Для 8 класу проведено  гра «Сучасний світ і фізика. Наш будинок – це справжня фізична лабораторія».  
Веб-квест «Я, майбутнє та енергія»  було проведено для здобувачів освіти 9 класу, а діти  10 і 11 класів  брали участь у грі «Фізичні перегони» .

Тиждень фізики посприяв розширенню наукового світогляду, продемонстрував дітям,  що цей предмет може бути цікавим і потрібним. Така форма роботи з учнями формує інтерес до здобуття нових знань з різних навчальних дисциплін. Як казав Альберт Ейнштейн: «У мене нема ніякого таланту, є лише наполегливість і допитливість». Тож будьте допитливими, вивчайте фізику та експериментуйте .

Вчителька фізики: Кряжева Тетяна Вікторівна

Категория: Новини школи | Просмотров: 30 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]