Главная » 2021 » Листопад » 26 » Свіча пам'яті
11:51
Свіча пам'яті

26 листопада 2021 року в Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №16, для здобувачів освіти 9-11 класів, пройшли онлай-уроки присвячені Дню пам’яті жертвам Голодомору «Голодомор 1932-1933 років. Україна пам’ятає»

Мета: поглибити знання учнів про Голодомор 1932-1933 рр., його причини та наслідки; виховувати почуття стурбованості кожного долею невинних жертв; навчати сприймати чужу біду, чужий біль як свої власні; сприяти пробудженню бажання вивчати історію своєї держави, берегти її традиції, уболівати за майбутнє країни.

22 місяці голоду – штучного, рукотворного. Він став глобальною катастрофою ХХ століття. На уроках учні закладу з інтересом слухали розповідь вчителя історії Стародубцевої Ірини про причини Голодомору, події і наслідки, переглянули відеолекцію про жертви Голодомору 1932-1933 рр. на Донеччині: https://youtu.be/2nz92YyvI5c. Були учасниками віртуальної екскурсії до музею Національної пам’яті. Дізналися про історію створення меморіального знаку „Свіча пам'яті”, який є частиною комплексу споруду у Парку Слави, присвячених подіям голодомору в Україні, скульптуру дівчинки, яка зворушливо притискає до грудей колоски пше-ниці, символізує загиблих від голову дітей, а також існуючий у 30-ті роки „закон про п'ять колосків” . З 2008 року була започаткована акція «Запали свічку». Багато трагедій пережив український народ, але страшнішого лиха, ніж голод 30-х років, історія України не знає. Мільйони українців померли від голоду. Десятки мільйонів не народилися. Покалічені людські долі...

Сироти... Каліки…

Пригнічена воля, виснажена душа українського народу. Немислимий масштаб цієї трагедії. Ця трагедія українського народу називається ГОЛОДОМОР!!!

Пом’янімо мільйоннії жертви,

Які голодом винищив кат.

В тридцять третьому році, що вмерли

І лишились лежать коло хат

Запали Свічку пам'яті

Вчителька історії Стародубцева Ірина

Категория: Новини школи | Просмотров: 124 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]