Главная » 2020 » Лютий » 21 » Святкуємо День рідної мови
14:21
Святкуємо День рідної мови

             21 лютого традиційно в Україні та світі відзначають Міжнародний день рідної мови.  Духовні надбання кожного етносу зберігають і передають із покоління в покоління рідну мову, мудрість, культуру, традиції та обряди. Українська держава прагне створити належні умови для задоволення освітніх потреб представників усіх етносів з метою збереження власної етнічної самобутності, невичерпного розмаїття різних мов і національно – культурних надбань.
У Костянтинівському ЗЗСО№16 теж святкують  цей день. 
Мета заходів до Міжнародного дня рідної мови: популяризація рідної мови, привернення уваги до необхідності  її вивчення, розвиток творчих та комунікативних  здібностей , логічного та образного мислення, виховання любові до рідної мови, літератури. 
У рамках цього свята в усіх класах протягом тижня було проведено тематичні класні години, присвячені рідній мові. Учні молодших класів  презентували власну творчість у вигляді малюнків до творів рідною мовою, оформили виставку «Мова-душа народу». У 2-А класі  класний керівник Хрипко Н.К. провела   ранкове «Коло» з теми «Галявина загадок».  Під час цього заходу діти відгадували загадки рідною мовою , говорили про необхідність її  вивчення, обмінювались власними думками з цієї теми. Між   учнями 5-6 класів було проведено цікаву та інформативну лінгвістичну гру «Мовознавча кав’ярня», у ході якої діти змагались у знаннях з  рідної мови, прислів’їв та приказок, фразеологізмів, грали у рухливі ігри «Склади слова», «Показуха», відгадували загадки,  переглянули інформативну презентацію «Цікаві факти про українську мову». Перше місце посіла команда 6-а класу « Бджоли».  Для учнів 7-9 класів було проведено мовознавчий квест «Знавці рідної мови». Дітям сподобалось відгадувати ребуси, виконувати завдання, які розвивають кмітливість,  нестандартне мислення, мовлення. Учні 10-11 класів провели у школі рекламну акцію «Обирай українську!», привернувши увагу  ще раз до вивчення рідної мови та її популяризації. Діти самостійно виготовили рекламні агітаційні листівки та  презентували їх учням навчального закладу. Також під керівництвом класного керівника Бочкарьової О.М.  учні  10-А класу  під час класної години зібрали матеріали та  виготовили лепбук «Історія рідної мови». У бібліотеці навчального закладу також на учнів та вчителів чекала виставка книжок до цього свята. 
Тож, вивчаймо рідну мову та вшановуймо її!

Учитель української мови та літератури  Шарніло В.А.

Категория: Новини школи | Просмотров: 199 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]