Главная » 2021 » Листопад » 18 » Своїм терпінням ми можемо досягти більшого, ніж силою
11:24
Своїм терпінням ми можемо досягти більшого, ніж силою

 У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності (16 листопада) та з метою формування в дітей загальнолюдських, моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних відносин серед учнів початкових класів  Костянтинівського ЗЗСО №16 з 15 по 19 листопада 2021 року було проведено «Тиждень толерантності».

Головним завданням було:

-       познайомити дітей з поняттями «толерантність» та «толерантна людина»;

-       виховувати дружні відносини між дітьми;

-       розвивати у дітей почуття емпатії, терпіння, доброти, поваги.

     Впродовж тижня робота була спрямована на ознайомлення дітей з поняттями «толерантність» та «толерантна людина», формування розуміння необхідності реалізації  принципів толерантності в суспільстві, потребу злагоди, повагу до інших людей, їхніх думок, дотримання своїх переконань і визнання такого ж права за іншими.

  Так учні 2-А класу подорожували країною Толерантності під лозунгом «Сонце всім однаково сяє»,  вихованці 3-А класу на усному журналі  «Мішечок порад» отримали надзвичайно цінні поради щодо толерантних відносин серед однолітками та дорослими людьми. Малюки 2-Б класу були в захопленні від  виховної години «Толерантність: ти і я», яка пройшла цікаво, яскраво, творчо. А учні 4-А класу прийняли активну участь у вікторині приуроченій до Міжнародного Дня толерантності.

  Незважаючи на те, що першокласники тільки опановують онлайн навчання, тематична виховна година «Всі ми різні-всі ми рівні» пройшла цікаво, змістовно та активно. Діти мали можливість у ігровій формі познайомитися зі значенням слова «толерантність». Вправа «Аркуш» дала можливість малюкам зробити висновок: всі люди різні, але це не означає, що хтось кращий, а хтось гірший. Підсумком стало колективне створення  творчої роботи букет «Толерантності».

 

Толерантне ставлення людини

Збереже планету від негод,

Розрубає мотлох павутини,

Переріже нитку перешкод.

Толерантне ставлення до всього

Збереже, врятує і спасе,

Допоможе вгледіть перемогу,

Допоможе витримати все.

Будь завжди нестерпним вільнодумцем,

Свої мрії пензлем намалюй.

Освіти життя яскравим сонцем,

Толерантним Всесвіт побудуй.

Класний керівник 1 класу

Генатуліна С. А.

Категория: Новини школи | Просмотров: 106 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]